کاربرد پلیمرها در صنعت برق – معرفی چند پلیمر هادی، نیمه هادی و عایق

کاربرد پلیمرها در صنعت برق

مواد پلیمری به عنوان یکی از اجزای ضروری در ساخت وسایل الکترونیکی در اشکال مختلف مانند عایق ها، هادی ها و نیمه هادی ها مورد استفاده قرار گرفته اند. این مواد به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود از جمله انعطاف پذیری، دوام و وزن پایین در این حوزه مورد توجه واقع شده اند. در این مطلب، کاربرد پلیمرها در صنعت برق و الکترونیک را مورد بررسی قرار می دهیم و شما را با ویژگی های پلیمرهای پرکاربرد در این حوزه آشنا می نماییم.

کاربرد پلیمرها در صنعت برق

رایج ترین پلیمرهای مورد استفاده در صنعت برق به شرح ذیل می باشند:

1- پلیمرها در عایق الکتریکی

پلیمرها برای چندین دهه به عنوان مواد عایق الکتریکی مورد استفاده قرار گرفته اند. از آن ها برای عایق کاری سیم، کابل و سایر اجزای الکتریکی استفاده می شود. رایج ترین پلیمر مورد استفاده برای عایق الکتریکی پلی وینیل کلراید (PVC) است.

PVC یک پلیمر ترموپلاستیک است که به دلیل خواص عایق عالی معمولاً در ساخت کابل های برق استفاده می شود. PVC همچنین در برابر رطوبت، مواد شیمیایی و اشعه ماوراء بنفش مقاوم است و آن را به یک ماده ایده آل برای کاربردهای خارج از منزل تبدیل می کند.

پلیمر دیگری که به عنوان عایق الکتریکی استفاده می شود، پلی اتیلن (PE) نام دارد. پلی اتیلن پلیمری ترموپلاستیک با خواص دی الکتریک عالی است که معمولاً در ساخت کابل های برق فشار قوی کاربرد دارد. پلی اتیلن به دلیل مقاومت در برابر رطوبت، مواد شیمیایی و اشعه ماوراء بنفش، یک گزینه خوب برای ساخت ترانسفورماتورها و خازن ها به شمار می رود.

کاربرد پلیمرها در صنعت برق و الکترونیک

نقش شیمی پلیمر آلی در صنعت برق

پلیمر یک ترکیب آلی با ساختار طبیعی یا مصنوعی است و به دلیل واحدهای ساختاری تکراری دارای وزن مولکولی بالایی می باشد. موادی که در شرایط عادی رسانا نیستند، توانایی ذخیره بار دارند و به عنوان ” دی الکتریک”  شناخته می شوند.

در حال حاضر خواص دی الکتریک یک ماده در میدان الکتریکی توسط محققان فیزیک، شیمی، زیست شناسی، علم مواد و مهندسی برق مورد بررسی قرار گرفته و نتایج جالب توجهی به دست آمده است. پلیمرهای آلی در دماهای بالا پایدار هستند، توانایی مقاومت در برابر تشعشع، تنش های مکانیکی، تنش های الکتریکی بالا و حملات شیمیایی در محیط های مختلف را دارند.

پیش نیاز اولیه برای استفاده از هر ماده ای برای تولید عایق الکتریکی، هدایت الکتریکی پایین است. از آنجایی که اکثر پلیمرها به طور طبیعی دارای رسانایی الکتریکی نسبتاً کمی هستند، اغلب به عنوان عایق برای سیستم های الکتریکی استفاده می شوند. بسته به ویژگی های کاربرد، گزینه پلیمری ایده آل برای یک کاربرد عایق الکتریکی مشخص متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، پلیمرهای سفت و سخت به عنوان پوشش‌های عایق الکتریکی برای بسیاری از اجزای مختلف الکتریکی و الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرند، در حالی که پلیمرهای انعطاف‌پذیر به‌عنوان مواد عایق برای سیم‌ها و کابل‌ها ترجیح داده می‌شوند.

2- پلیمرها در نیمه هادی ها

از پلیمرها به عنوان « نیمه رسانا » نیز استفاده می شود. پلیمرهای نیمه رسانا دسته ای از مواد هستند که در شرایط خاصی توانایی رسانایی الکتریسیته را دارند. آن ها از یک زنجیره طولانی از واحدهای تکراری تشکیل شده اند که با مقدار کمی ناخالصی دوپ گردیده اند.

رایج ترین پلیمرهای نیمه رسانا، پلی تیوفن (PT) و پلی فلورن (PF) هستند. PT و PF در ساخت وسایل الکترونیکی مانند OLED ها، سلول های خورشیدی و ترانزیستورها و سنسورها استفاده می شوند.

پلیمرها در وسایل الکترونیکی

3- پلیمرها در هادی ها – کاربرد پلیمرها در صنعت برق

از دیگر کاربرد پلیمرها در صنعت برق می توان به هدایت الکتریکی برخی از این مواد اشاره نمود. پلیمرهای رسانا دسته ای از مواد هستند که توانایی رسانایی الکتریسیته را دارند. آن ها از یک زنجیره طولانی از واحدهای تکراری تشکیل شده اند که با مقدار بیشتری ناخالصی دوپ شده اند.

رایج ترین پلیمرهای رسانا مورد استفاده در صنعت برق و الکترونیک، پلی آنیلین (PANI) و پلی استیلن (PA) می باشند. نام دارد. PANI یک پلیمر بسیار رسانا است که در ساخت وسایل الکترونیکی مانند حسگرها، بردهای مدار چاپی (PCB)، باتری ها و خازن ها استفاده می شود. PA در ساخت وسایل الکترونیکی مانند ترانزیستورها و سلول های خورشیدی کاربرد دارد.

پلیمرها در هادی ها

یکتا پلیمر پارسا | سایت خرید مواد شیمیایی و پلیمری ،، وارد کننده کائوچو و شتاب دهنده

مشاوره و فروش انواع مواد پلیمری صنعتی ذیل، انواع مواد شیمیایی آزمایشگاهی ، آرایشی – بهداشتی ، انواع حلال های شیمیایی ، رزین های پلیمری، انواع رزین های صنعتی ،، هاردنر و غیره از معتبرترین برندهای خارجی و داخلی صورت می پذیرد.

انواع مواد پلیمری موجود در شرکت یکتا پلیمر پارسا
پلی وینیل کلراید مونومر استایرن پلی اورتان پلی متیل متاکریلات پلی وینیل بوتیرال پلی وینیل پیرولیدون پلی وینیل الکل

شما مشتریان گرامی می توانید کلیه محصولات را با قیمت های مناسب تهیه نمایید. سفارش شما در کوتاه ترین زمان ارسال می گردد.